Iklan

nuffnang

Pengikut

Ahad, 25 Disember 2011

FAA MARKETING SDN BHD SARANG BURUNG WALIT


FAA MARKETING SDN BHD SARANG BURUNG WALIT

FAA MARKETING SDN BHD(wakil jualan di Sabah En.Sharif)

Syarikat Disebalik Ketella
Ketella merupakan produk keluaran syarikat bumiputera Melayu tempatanFAA Marketing yang mengusahakan produk perusahaan sarang burung Walit. Kekuatan sebenar produk Walit keluaran syarikat Ketella terletak pada kajian bertahun-tahun penyelidik kami berkenaan campuran dan khasiat sebenar sarang burung Walit, semenjak 1998 lagi. Ayuh hidup dengan sihat menerusi khasiat sarang burung Walit!
Hukum Sarang Burung Walit
Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya kongsikan bersama fatwa yang telah dikeluarkan tentang hukum makan sarang burung layang-layang atau walit:-
Tarikh Keputusan: 6 September, 2007
Tarikh Mula Muzakarah: 6 September, 2007
Tarikh Akhir Muzakarah: 8 September, 2007
Oleh: Muzakarah Kali Ke-79
Keputusan:
Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia Ke-79 yang bersidang pada 6-8 September 2007 telah membincangkan Hukum Memakan Sarang Burung Layang-layang. Muzakarah telah memutuskan bahawa hukum memakan sarang burung layang-layang/walit adalah harus.
Khasiat Sarang Burung Walit
Kajian santifik menunjukkan bahawa sarang burung walit mampu merangsang pertumbuhan sel, membantu mempercepatkan penyembuhan penyakt kronik dengan cara menguatkan sistem imuniti tubuh dan mengembalikan semula tenaga. Ia juga merupakan nutrisi tambahan untuk kulit agar tetap segar dan awet muda. Disamping itu sarang burung walit juga mempunyai pelbagai khasiat termasuk dapat membantu melancarkan perjalanan darah, menguatkan sistem kardiovaskular dan meningkatkan kadar metabolisme.
Sarang burung walit sesuai untuk semua peirngkat umur samaada lelaki mahupun perempuan. Hasil daripada pelbagai kajian dan penelitian menunjukkan bahawa sarang burung bermanfaat sebagai:-

1.Zat kolagen yang terkandung di dalam sarang burung walit dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan kadar metabolisme serta memperbaiki sistem percernaan.

2.Sarang burung walit dapat mengurangkan kahak serta menyembuhkan batuk, ia juga meruoakan nutrisi bagi paru-paru dan menguatkan saluran pernafasan.

3.Perngambilan sarang burung walit di masa kehamilan dapat menguatkan paru-paru byi yang dikandung, ianya juga dapat mempercepatkan proses penyembuhan setelah melahirkan dan mengembalikan bentuk tubuh kepada asal.

4.Untuk wanita, pengambilan secara teraturdapat meningkatkan daya metabolisme, mencantikkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

5.Bagi warga emas, pengambilan secara teratur dapat menguatkan sendi dan tulang, serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.

6.Kanak-kanak memerlukan nutrisi makanan yang tinggi semasa peringkat perkembangan. Sarang burung walit dapat meningkatkan daya serap nutrisi yang ada pada setiap makanan, merangsangkan perkembangan otak serta menguatkan paru-paru.

7.Sarang burung walit sangat sesuai untuk mereka yang baru pulih dari sakit, mereka yng lemah, sering batuk dan asma.

8.Merupakan makanan sihat bagi para perokok dengan mengurangi kesan yang diitmbulkan daripada nikotin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

nuffnang

Nuffnang - Innit: rithauddin's Friends' Latest Posts Blog Aggregator Site by Nuffnang, Asia Pacific’s First Blog Advertising Community http://innit.nuffnang.com Copyright 2007-2010 Nuffnang. Asia Pacific’s First Blog Advertising Community. Mon, 29 Nov 2010 20:58:53 GMT

INNIT